Switch language

De beste BI-tooling voor de beste bedrijven: Gartner positioneert Microsoft in de top

Hillstar Power BI Specialist

De beste BI-tooling voor de beste bedrijven: Gartner positioneert Microsoft in de top

Over de gehele breedte van de markt zien bedrijven de noodzaak van inzicht in bedrijfsvoering groeien. Business Intelligence is daarbij van levensbelang. De mogelijkheid om data om te zetten in informatie om beslissingen op te baseren, is niet meer weg te denken. Data-gedreven werken is niet alleen weggelegd voor ‘de hele grote bedrijven’, maar ook voor MKB.

Jaarlijks publiceert Gartner haar onderzoek naar de visie en uitvoerbaarheid van de verschillende BI-tools op de markt. De afgelopen jaren zagen we dat Microsoft op dit vlak steeds verder richting de rechterbovenhoek verplaatste. Dat is de plek waar iedere aanbieder graag wil staan. Het houdt in dat de tool die je verkoopt zowel goed werkt, als toekomstbestendig is.

Microsoft heeft vooral in 2016 grote stappen gemaakt met Power BI. De makkelijke reporting en analytics tool zorgt ervoor dat bedrijven de komende jaren klaar zijn voor de toekomst op het vlak van Business Intelligence. Microsoft geeft aan dat dit niet had gekund zonder de vele testers en gebruikers van Power BI en Excel wereldwijd. Doordat zoveel mensen de ontwikkelaars ook lieten weten wat beter kon, zijn producten geƫvolueerd tot de oplossing zoals de gebruiker die wil hebben.

Power BI for Microsoft Dynamics NAV AX ERP CRM SAP HANA

Ervaar Power BI

Meer lezen en het kwadrant bekijken doe je hier!