Switch language

Microsoft’s Power BI Update – September 2016

hillstar-ipad-tablet-power bi-verkleind

Microsoft’s Power BI Update – September 2016

Microsoft Power BI is groeiend! Niet alleen de groep mensen die de tool gebruiken, maar ook de tool zelf maakt iedere maand een groeispurt. Het Microsoft team dat aan Power BI werkt luistert goed naar haar klanten. Dit is wat daar deze maand uitkwam.

De meest belangrijke punten in het kort:

  • ArcGIS Maps voor Power BI

  • Forecasting

  • Mobile report layout

Deze updates zitten nu nog in de Preview fase. Om ze te kunnen benutten, moet je in Power BI eerst ‘Preview Features’ aanzetten. Je doet dit door onder File (Bestand) onder Options & Settings naar Preview Features te gaan. Hierin kun je ArcGIS Maps for Power BI, Forecasting en Mobile report aanzetten. De tool moet daarna opnieuw worden gestart, daarna werken de preview-mogelijkheden.

ArcGIS Maps for Power BI

De landkaart in Power BI is al langere tijd een optie. In deze landkaart zitten echter veel meer opties. Zo zie je naast de locatie nu ook demografische gegevens. Deze visual in Power BI is gemaakt door Esri. Wanneer je deze visualisatie wilt gebruiken, kijk dan goed wat het doel van je rapportage is. Er zijn meerdere Canvas modes. Kies degene die het best bij hetgeen past dat je wilt tonen. Het heeft geen zin om ook straatnamen te laten zien als het alleen gaat om inkomens per wijk. Laat daarom minder belangrijke informatie de belangrijke informatie niet overstemmen.

Power BI ArcGIS Maps

Forecasting

Deze optie zat deels ook al in de nieuwe versie van Excel. In Power BI ziet Forecasting er echter toch een stuk beter uit.

Power BI forecasting update Hillstar

Zoals hierboven te zien is, zit er een speciale tab ‘Forecasting’. Je kunt daarin verschillende voorspellingen weergeven en daarbij aangeven tot in hoeverre ze betrouwbaar moeten zijn. Het mooie van deze manier van voorspellen is dat trends ook worden meegenomen. Met andere woorden, vertoont de verkoop van jouw product de afgelopen jaren een stijgende trend met hierin wat pieken en dalen, dan krijg je ook een stijgende trend te zien. In oudere varianten van Microsoft’s standaard Forecasting-opties werd niet naar de meerjaren-trend gekeken.

Power BI Forecasting with deviation

Mobile report layout for Power BI

Veel gebruikers van Power BI zijn erg blij met de responsive layouts. Je zou echter sommige rapporten liever specifiek voor mobiel aanpassen. Dat kan nu. Nog wel in de Preview-modus welteverstaan, maar het toont wel aan waar het heen gaat. Binnenkort is deze functie standaard beschikbaar. En wellicht beter dan nu.

power-bi-brigade-mobile-report-layout-update
Power-BI-update-september-2016-mobile-layout-report