Switch language

Power BI & Pokemon GO. De belangrijkste info in 1 overzicht!

Pokémon Go & Power BI

Power BI & Pokemon GO. De belangrijkste info in 1 overzicht!

Microsoft Power BI laat gewoonlijk uiteraard interessante bedrijfsdata zien. We hebben er nu echter Pokemon GO data ingestopt voor de Pokemon liefhebbers. Kort wat info over Pokemon Go: Het is een spel dat gebruik maakt van augmented reality. Dat houdt in dat het digitale spel zich via de lens van de camera in de telefoon afspeelt in de eigen analoge omgeving. Zo kan het dus zijn dat je in het Vondelpark in Amsterdam een Pokemon ziet staan. Die moet je vervolgens vangen en trainen.

Sinds de release van Pokemon Go in Nederland, nu een week geleden, speelt een enorme groep van 1,3 miljoen mensen dit spelletje. Je ziet ze zo nu en dan in ploegjes van 5 man door de straat wandelen op zoek naar weer een nieuwe Pokemon. Als liefhebbers van data konden we het niet laten om wat gegevens bij elkaar te zetten en wat meer inzicht te verschaffen.

Bedrijfsdata in Power BI zien?

De kans is groot dat u, uw kinderen of misschien zelfs uw ouders Pokemon Go spelen. Om direct een goede start te maken, tonen we in het Power BI Dashboard hierboven welke Pokemonfiguren u moet ‘vinden’ om een ster in het spel te worden.

Wilt u zien hoe Power BI eruit ziet als er bedrijfsdata in getoond wordt, kijk dan naar de Power BI demo. Hier kunt u rondklikken en een gevoel krijgen bij de waarde van Power BI.