Switch language

Power BI maakt Dynamics 365 intelligent

Power BI voor Dynamics 365

Power BI maakt Dynamics 365 intelligent

Power BI en Microsoft Dynamics 365 vullen elkaar enorm aan. Standaard biedt Dynamics 365 al een aantal rapportages in Power BI. Die rapportages zijn erg mooi om een gevoel bij de tooling te krijgen, maar de kracht van Business Intelligence is dat je meer waarde uit opgeslagen data haalt. Daar ligt ook de toegevoegde waarde van de Power BI Brigade.

Toegevoegde waarde van Power BI in dagelijks proces

De toegevoegde waarde van een BI-tool moet zijn dat het je helpt om betere keuzes te maken. Het helpt wanneer de tool die je kiest ook actiegericht is. Zodanig dat je als gebruiker in één oogopslag kan zien wat je moet doen om een resultaat te verbeteren. Daarom zijn de standaard dashboards die in Power BI vanuit Dynamics 365 for Operations of Financials meegeleverd worden vaak niet toereikend. Iedere rol heeft een andere informatiebehoefte. Daarom moet voor iedere rol afzonderlijk een dashboard bestaan waarin zijn of haar KPI’s direct zichtbaar zijn.

Hoe zorg je ervoor dat iedere rol de juiste informatie te zien krijgt?

De KPI’s zijn van groot belang. Daar begint het mee. Onafhankelijk van de rol die je hebt, wil je zien hoe het is gegaan in het verleden, hoe je er nu voor staat en wat de voorspelling is als je doorgaat zoals je nu doet. Om daar een correct en volledig beeld van te krijgen, wil je eerst nog een paar andere bronnen toevoegen. Vervolgens moet die data een ‘gezicht‘ krijgen. Dat doe je door de juiste visualisatie te kiezen en uiteraard de data aan de achterkant op de juiste manier vorm te geven. De vormgeving van data en de gebruiksvriendelijkheid van de tool waarmee je werkt zijn heel belangrijk voor de gebruikersadoptie. Wij kunnen hele ingewikkelde dashboards maken, maar als ze niet gebruikt worden, zijn ze niets waard. Dus om de informatie op de juiste plek te krijgen, zorgen we voor een hoge gebruikersadoptie door zoveel mogelijk in de huid van de doelgroep te kruipen.

Ik wil maatwerk rapportages in Power BI, kan dat?

Jazeker! Wat je in de standaard meegeleverde dashboards ziet is maar een klein deel van de opties binnen Power BI. Naast allerlei bronnen die toegevoegd kunnen worden, kunnen er ook custom visuals worden gemaakt. Er zijn een aantal custom visuals die je kunt downloaden en direct kunt gebruiken. Je kunt echter ook een volledig eigen custom visual maken. Bijvoorbeeld wanneer je wilt zien wat de belading van een voertuig is of welke onderdelen van een machine vervangen moeten worden. Daarvoor heb je alleen een vector afbeelding van de visual nodig. Daarnaast moet de data er natuurlijk zijn. Maar zo kun je bijvoorbeeld live meekijken naar je eigen productieproces en zien of er geen dingen gebeuren die buiten de gestelde marge komen.